17.4.2020

Babcock har nylig vært gjennom en rekrutteringsfase, og et av de nye tilskuddene til selskapet heter Fredrik Melsom Vaa. Den nyansatte styrmannen forteller at han har blitt svært godt mottatt i den nye jobben.

– Mottakelsen jeg har fått har gjort meg komfortabel fra dag en. Helt fra starten har det vært sosialisering og felles middager. Det ligner ikke på noe jeg har opplevd fra tidligere arbeidsplasser. Alle håndtrykk har blitt utsatt, på grunn av dagens situasjon. Det er jo litt rart å ikke håndhilse på sine nye kollegaer men likevel har mottakelsen vært strålende.

På basene har det nå blitt innført “ren” og “uren” sone. Man skal skifte klær og vaske seg skikkelig før man går inn ren sone. Hvis man transporterer pasienter der man mistenker koronasmitte men som ikke har blitt testet skal alt av klær vaskes etter turen, også for pilotene. Flyene desinfiseres også etter hver tur hvor det er mistanke om koronasmitte, enten pasientene er testet eller ikke.

Fredrik forteller at han skal fly King Air og stasjoneres i Kirkenes. Veien til Babcock har vært lang og kronglete. Han var ferdig utdannet i 2014, men det tok tre år før han fikk tilbud om fast flyjobb.

– Jeg jobbet fulltid som nattevakt i hjemmesykepleien i tre år, samtidig som jeg var instruktør i flyklubb. Jeg trivdes godt i hjemmesykepleien og hadde stor glede av den menneskelige kontakten. Det er ikke noe du opplever i hvilken som helst flyjobb, men etter en uke i her har jeg allerede opplevd gleden ved å bistå de som trenger hjelp. I Babcock så gjør man en samfunnsnyttig innsats. Dette blir en veldig fin blanding mellom en viktig del av helsevesenet samtidig som jeg får fly drømmeflyet. Det beste fra to verdener.

– Kollegaene mine er veldig dyktige. Jeg opplever at vi får veldige gode briefer hele veien og vi tar oss god tid i cockpit til å løse eventuelle utfordringer. Jeg opplever gode holdninger og en innarbeidet sikkerhetskultur. Jeg er veldig, veldig fornøyd.

STORTRIVES: Fredrik Melsom Vaa fra Notodden stortrives som ambulanseflyger i Finnmark. (FOTO: Privat)